Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Izolare fonica sub parchet

Acest subiect conține 0 răspunsuri are 1 voce și a fost actualizat ultima dată de  Silviu Tanasescu acum 5 ani, 10 luni.

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
  • Autor
    Mesaje
  • #13293

    Silviu Tanasescu

    Am o casa cu o suprafata de aprox 100 mp parter si deasupra mansarda. Jumatate din aceasta mansarda este cu podeaua pe grinzi de lemn iar cealalta jumatate este pe planseu de ciment. Practic, mansarda care are podeaua pe grinzi de lemn este fostul pod dintr-o casa mai veche mostenita de la parinti.
    Acest pod l-am amenajat si am compartimentat cu pereti din rigips. Podeaua este din OSB gros de 18mm care este prins pe un caroiaj de lemn in stilul unei table de sah…deci am intarit grinzile existente , am mai pus altele intre ele ( astea erau transversal) si am pus si longitudinal la distante de aproximativ 0,5 m. Spatiul dintre grinzi pana la podeaua de OSB este umplut cu vata minerala( aprox 20cm).Acum mai am de pus parchetul dar vreau sa elimin pe cat se poate zgomotul produs de pasii persoanelor care umbla prin mansarda. Am auzit ca se poate pune sub parchet „ceva”( polistiren extrudat, pluta, pasla etc) ca sa elimin vibratiile si zgomotul pasilor….am nevoie de un sfat in aceasta directie, va rog!

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

Forum CasaDex - Adauga intrebarea ta aici

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii